Koulu

Koulu

Ajankohtaista oppimisen saralta

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

21.12.2016

Joulupukki kateissa

Oli joulukuun 21. päivä. Lapset lähetti joulupukille videoita joista joulupukki valitsi 4 parasta jotka pääsee Korvatunturille. Lasten nimet on Saara, Minttu, Tuomas ja Lauri. 

Oli joulukuun 23 päivä . Lapset tulivat Korvatunturille. Muori meni ottamaan lapset vastaan Korvatunturille. Muori kertoi lapsille, että joulupukkia ei näy missään. Lapset alkoivat etsiä Joulupukkia innoissaan. Ensin lapset epäilivät ääniä. Sitten lapset pyysivät apua muorilta. Muori sanoi lapsille:
- On yksi keino. 

Ja sitten Muori antoi lapsille joulusukan jonka sisälle sujahdetaan ja sitten muuttuu näkymättömäksi. Lapset menivät kirjetontun pajaan. Sitten sinne tuli kirjetonttu ja hän tajusi, että hänen pajassaan on joku. 

Sitten lapset näkyivät taas. He kysyivät kirjetontulta:
- Voisitko avata tämän oven? Kirjetonttu avasi oven. Oven takana oli kissa ja piparkakkuja joita lapset oli lähettäneet joulupukille. Kirjetonttu odotti kirjeitä. Kirjeputket oli tukossa. Minttu ja Tuomas menivät katsomaan, että missä tukos oli. He löysivät tukoksen. Tukoksen tukki salkku. He vetivät salkun pois. Salkun sisällä oli kultainen viehe. Lapset kysyivät muorilta: 
- Mikä tämä on? Muori vastasi:
- Kultainen viehe. Lapset kysyivät 
- Mistä näitä saa? Muori vastasi:
- Tämän saa lelutehtaasta. 

Joten lasten seuraava epäilty on lelutehtailija. He menivät juttelemaan lelutehtailijan kanssa. He kysyivät:
- Miksi teit kultavieheen? Lelutehtailija vastasi:
- Tein sen Joulupukille joululahjaksi hänen pyynnöstään. 

Sitten he tajusivat , että lelutehtailija ei ole syyllinen. Lelutehtailija pyysi Saaraa laulamaan nallen ääntä. Ja hän suostui. 

Seuraavaksi he rupesivat epäilemään Santtua. Koska hän otti lehdestä kirjaimia ja liimasi ne kirjeeseen jonka hän lähetti muorille. Mutta Santtu ei halunnut joulupukille mitään pahaa. Vaan hän halusi poistaa joulupukilta ylimääräisen stressin. 

Lapset ja muori sai selville missä pukki on. Muori lähti hirveässä lumimyrskyssä ja lapset postiputkia pitkin. Lopulta muori ja lapset löysivät Joulupukin. Joulupukki, muori ja lapset lähtevät takaisin Korvatunturille. Joulupukki ja muori lumimyrskyn halki ja lapset postiputkia pitkin. Lopuksi lapset lähtivät takaisin koteihinsa ja joulupukki lahjakierrokselle.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!

Emma 4.lk

Ei kommentteja: