Koulu

Koulu
Koululla keräämme seuraavia materiaaleja: tyhjät tulitikkuaskit sekä tölkkien "nipsut". Mikäli teiltä kotoa tällaista kierrätysmateriaalia löytyy, voi niitä laittaa tulemaan kouluun. Koulun askartelijat kiittävät jo näin etukäteen :) (Biohajoavia vessapaperirullia meillä on tällä hetkellä runsain mitoin, kiitos kodeille ja muille Hakalan koulun ystäville! Palaamme asiaan niiden osalta, kunhan saamme entiset kierrätettyä.)

Ajankohtaista oppimisen saralta

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ministeri antaisi opettajille lisää oikeuksia kurinpitoon

Opetusministeri Jukka Gustafsson aikoo esittää opettajien valtuuksien laajentamista. Tarkoituksena on Gustafssonin mukaan vähentää häiriötä koulussa.

Opettajat saisivat muun muassa oikeuden tarkistaa oppilaan laukun sisällön, jos epäilevät laukussa olevan jotain vaarallista.

"Puukot pitää saada pois kouluista ja opettajien pitää pystyä puuttumaan kiusaamiseen", Gustafsson sanoi Sdp:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Ministeri haluaisi myös modernisoida jälki-istunnon ja velvoittaa oppilaat korjaamaan aiheuttamaansa vahinkoa tai sotkua.

Gustafsson pyrkii tekemään lakiesityksen muutoksista ennen vuodenvaihdetta.

Toistaiseksi repputarkastuksista on tehty juridisia selvityksiä opetus- ja kulttuuriministeriössä. Gustafsson on myös esitellyt suunnitelmiaan sivistyspoliittisessa ministerityöryhmässä, jossa ne saivat hänen mukaansa suopean vastaanoton.

Ei kommentteja: