Koulu

Koulu
Koululla keräämme seuraavia materiaaleja: tyhjät tulitikkuaskit sekä tölkkien "nipsut". Mikäli teiltä kotoa tällaista kierrätysmateriaalia löytyy, voi niitä laittaa tulemaan kouluun. Koulun askartelijat kiittävät jo näin etukäteen :) (Biohajoavia vessapaperirullia meillä on tällä hetkellä runsain mitoin, kiitos kodeille ja muille Hakalan koulun ystäville! Palaamme asiaan niiden osalta, kunhan saamme entiset kierrätettyä.)

Ajankohtaista oppimisen saralta

tiistai 25. syyskuuta 2012

Ministeri Sunnuntaisuomalaiselle: Jälki-istunnon rinnalle ehkä työojennus

26.8.2012 8:30 STT–HS

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd) kannattaa koululaisille työojennusta jälki-istunnon rinnalle tai tilalle.

Gustafsson lupaa Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa valmistella perusopetuslain muutosta, joka sallisi opettajille monipuolisempia kasvatuksellisia kurinpitokeinoja. Esimerkiksi paikkoja rikkonut tai sotkenut oppilas voitaisiin määrätä siivoamaan jälkensä.

Lakimuutoksesta pitää Gustafssonin mukaan vielä keskustella sivistyspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Lainsäädäntö ei nykyisessä muodossaan salli rikkeen sovittamista työllä tai muulla tehtävällä. Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa Gustafsson mainitsee esimerkiksi tapauksen, jossa koulun rehtori sai huomautuksen, kun hän määräsi tupakoinnista kiinnijääneille oppilaille kirjoitustehtävän.

Opetusalan järjestöt ja Vanhempainliitto esittivät kesäkuussa, että opettajilla pitäisi olla käytössään monipuolisempia kurinpitokeinoja. Tuolloin Gustafsson asettui alustavasti myötämieliselle kannalle.

Ei kommentteja: