Koulu

Koulu
Koululla keräämme seuraavia materiaaleja: tyhjät tulitikkuaskit sekä tölkkien "nipsut". Mikäli teiltä kotoa tällaista kierrätysmateriaalia löytyy, voi niitä laittaa tulemaan kouluun. Koulun askartelijat kiittävät jo näin etukäteen :) (Biohajoavia vessapaperirullia meillä on tällä hetkellä runsain mitoin, kiitos kodeille ja muille Hakalan koulun ystäville! Palaamme asiaan niiden osalta, kunhan saamme entiset kierrätettyä.)

Ajankohtaista oppimisen saralta

tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 22. luukku


Aattoilta
 
Kolme tonttu-lasta olivat askartelemassa joulukortteja ystävilleen ja sukulaisilleen, sillä aikaa kun muori leipoi torttuja ja pipareita. Osa tontuista olivat ruokkimassa poroja. Taina-tonttu ja Selma-tonttu auttoivat muoria keittämällä riisipuuroa ja laittamalla kinkun uuniin. Kaksi tonttua ripustelivat kulkusia mökin oven eteen ulkopuolelle. Taavetti ja Antton koristelivat kuusta. Muutamat tyttötontut paketoivat lahjoja. Mutta kukaan ei tiennyt mitä joulupukki teki. 

Ilta lähestyi. 

Postitontut olivat vieneet kortit, pöytä oli katettu, kuusi koristeltu, lahjat kasattu rekeen ja kulkuset helisivät kivasti pihalla. 

Joulupukkia ei vain näkynyt. 

Tontut hiippailivat pukin huoneen viereen ja painoi korvansa ovea vasten. Kuului kuorsausta. Tonttuja alkoi naurattaa ja pukki heräsi nauruun. Kaikki istuivat pöydän ääreen. Kun mahat oli täynnä puuroa, kinkkua, porkkana ja lanttu laatikoita, rosollia, pipareita ja torttuja, pukki nousi pöydän viereen. ”Minä lähden nyt jakamaan lahjoja. Hou, hou!”

Tilda Vekkilä 4.lk

Ei kommentteja: