Koulu

Koulu

Ajankohtaista oppimisen saralta

lauantai 4. lokakuuta 2014

Tulevaisuuden peruskoulu - uuteen nousuun -kysely



Opetus- ja kulttuuriministeriössä on käynnistetty Tulevaisuuden peruskoulu – uuteen nousuun –kehittämishanke, jonka tavoitteena on tuottaa kuvaus perusopetuksen nykytilasta, siihen liittyvistä ilmiöistä, oppimistulosten heikkenemisen syistä ja perusopetuksen kehittämistarpeista.  

Osana tätä hanketta on avattu verkkopohjainen kysely, jolla halutaan laajaa kansalaispalautetta suomalaisen peruskoulun kehittämiseksi. Tulevaisuuden peruskoulu -kyselyn avulla kerätään tietoa peruskoulun nykytilasta ja kehittämistarpeista peruskoulun oppilailta ja opiskelijoilta, heidän huoltajiltaan, opettajilta, rehtoreilta ja koulujen johtajilta sekä muilta opetusalan asiantuntijoilta. Tuloksia käytetään perusopetuksen kehittämisessä. 

Kysely on auki 26. lokakuuta asti. 
yselyn teemat liittyvät muun muassa perusopetuksen yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen, peruskoulun toimintaan ja toimivuuteen, opetusmenetelmien ja oppimisympäristöjen kehittämiseen sekä opiskelumotivaatioon ja kouluhyvinvointiin.

Verkkokyselyn tulokset julkaistaan vuoden 2014 lopussa ja kyselyn tuloksia käytetään Tulevaisuuden peruskoulu –hankkeen toimenpide-ehdotusten laatimisessa.

Vastaaminen tapahtuu vastaajaryhmittäin. Vastaamiseen menee 10-15 minuuttia.

 Vastaamaan pääsette alla olevan linkin kautta.

Lisätietoja: opetusneuvos Najat Ouakrim-Soivio (opetus- ja kulttuuriministeriö), puh. 02953 30257


Ei kommentteja: